Postupak proizvodnje Ayura Herbal Juice-a
Proces proizvodnje Ayura Herbal Juice zasnovan je na osnovu više
vekovnog iskustva narodne medicine, mentalnog nasledjivanja ajurvedske
medicine i metode dvostruke fermentacije.
Proces
fermentacije se
primenjivao još u drevno doba u cilju očuvanja hrane. U stara vremena
ljudi su fermentacijom konzervisali namirnice. U to vreme za
fermentacuju koristili su bakterije i gljivice kako bi proizveli soja
sos, vino, jogurt, sir, kisele krastavce i sl.
Hrana i
piće pripremljeno na ovakav način postali su, ne samo ukusni, nego i
lekoviti. Tokom fermentacije sadržaj šećera povrća, voća, mleka je
transformisan zbog bakterija (Lactobacillus bulgaricus, casei,
acidophilus, rhamnosus itd.). Na taj način bakterije dobijaju energiju i
mogu brže da se šire. U toku ovog procesa nastaju metaboliti poput
mlečne kiseline, mravlje kiseline, buterne kiseline, propionske kiseline
i druge organske kiseline koje su veoma važne za naš organizam.
Organska
kiselina može da se ponaša kao antioksidans, dezinfikator, diuretik, a
bakterija mlečne kiseline može da pomogne u zaštiti crevne flore,
jajnika, a pomaže i protiv kandide, salmonele i parazita.
Tako su
kod raznih naroda nastala specijalna jela i pića kao što su: miso supa
(Japanci), kumis (Nomadi u Madjarskoj), kiseli kupus (Švabe u Evropi)...
Miso supa se koristila zato što ima antikancerogeni efekat. Kiseli
kupus se pokazao kao odlična zaštita od zimskih bolesti.
Objašnjenje postupka dvostruke fermentacije
U slučaju Ayura Herbal Juice, koncentratu je dodato malo šećera i bakterija mlečne kiseline da bi se ubrzao proces.
Preparat
Ayura Herbal Juice se dobija postupkom dvostruke fermentacije. Posle
prve fermentacije ferment je izložen još jednoj fermentaciji sa
bakterijom. Bakterija za ishranu koristi vitamine, enzime, mikroelemente
i druge bioaktivne materije biljke. Sledeći korak tehnologije
fermentacije je da se ova supstanca učini korisnom za ljudsko telo.
Klasični laboratorijski aparat za fermentisanje |
Za razliku od drugih proizvoda, dadaci ishrani napravljeni tehnologijom dvostruke fermentacije su skoro 100% efikasni. Na ovaj način metaboliti mogu da preventuju reprodukciju patogena u digestivnom sistemu, smanje nivo masnoća u krvi, smanjuju razvoj bolesti srca i krvnih sudova, smanjuju krvni pritisak, smanjuju razmnožavanje ćelija tumora i raka.
Biljke
i materije pripremljene dvostrukom fermentacijom mogu da pruže mnoge
načine upotrebe u prevenciji i lečenju bolesti. Vredne aktivne supstance
i enzimi stimulišu imuni sistem, ubijaju patogene, regenerišu sluzokožu
creva, normalizuju apsorbovanje i sekreciju, povećavaju prirodne
antibiotske aktivnosti u imunom sistemu bez ikakvih nuspojava.
http://www.facebook.com/AyuraHerbalSrbija?ref=hl |
kontakt: info@ayuraherbal.rs
www.ayuraherbal.rs
Nema komentara:
Objavi komentar